Вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер отговори на вчерашния призив на

...
Вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер отговори на вчерашния призив на
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Австрия: България и Румъния не успяват да контролират границите си

Вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер отговори на вчерашния апел на Урсула фон дер Лайен, че няма по какъв начин страната да поддържа България и Румъния за Шенген, откакто миграцията нараства, предава Euractiv.

В речта си " За положението на Съюза “ в сряда ръководителят на Европейска комисия прикани Австрия да премисли позицията си за присъединението на дветестрани, като " най-сетне да ги пусне – без в допълнение закъснение “. Австрия обаче побърза да отхвърли настояването.

" В момента цифрите на миграцията нарастват в цяла Европа и в доста страни се разисква спомагателен граничен надзор, да вземем за пример в Германия с Полша “, съобщи вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер в изказване.

" В този миг няма смисъл да приказвам за разширение на Шенгенското пространство. Имаме потребност от повече надзор, не от по-малко “, отсече той.

Австрия блокира присъединението и на двете страни, опасявайки се от приток на незаконни мигранти. Според австрийското държавно управление двете страни не могат да управляват дейно своите граници, които ще станат външни граници на Европейски Съюз след присъединението към Шенген, съобщи bgonair.bg.

Фон дер Лайен, въпреки това, акцентира, че България и Румъния към този момент са се трансформирали в модел, " показващ най-хубавите практики както за убежището, по този начин и за връщанията “.

" Те го потвърдиха: България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство “, безапелационна бе Фон дер Лайен по време на речта си за положението на Съюза.

У дома продължаващото гледище на държавното управление за блокадата също беше подложено на критика от демократичната партия NEOS, която в този момент е в съпротива, съобщи " Фокус ".

" Това е пряк апел към австрийското федерално държавно управление най-сетне да анулира своето неописуемо и антиевропейско несъгласие “, съобщи евродепутатът от NEOS Клаудия Гамон пред APA след речта на Фон дер Лайен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР